Skip to main content

Lad jer blive ført ind i et landskab, hvor tiden synes at stå stille og hvor de majestætiske isbjerge udgør en imponerende baggrund for jeres miniferie.

I Oqaatsut, en fiskerbygd, vil I få et sjældent indblik i et dagligdagsliv, hvor indbyggerne arbejder i sammenspil med naturen og med de grønlandske traditioner.

I kajak vil I opleve at glide gennem det krystalklare vand, måske endda se hvaler, og I kommer tæt på isens kunstværker, som tårner sig op og funkler i sollyset.

Rejsen indeholder:

 • Fly fra Nuuk til Ilulissat Tur/Retur
 • Alle skatter og afgifter
 • 4 overnatninger på Hotel Hvide Falk, i standart dobbelt værelse
 • Transfer
 • Morgenmad
 • Fri WIFI på hotellet
 • I vil opleve:
 • Byvandring
 • 1×2-retters menu
 • 3 timers kajak tur
 • Sejltur til Oqaatsut inkl. Frokost

Indkvartering – på et historisk Hotel.

Jeres ophold på Hotel Hvide Falk er med delt dobbeltværelse og med udsigt over byen. Hotellet har været – og er det stadig den dag i dag – et bindeled mellem det lokale samfund i Ilulissat og besøgende fra hele verden.

Byvandring, de tidlige inuitter og livet i dag.

På en guidet byvandring kommer I rundt og får fortalt om det historiske ”Hotel Hvide Falk”, ”Zions kirken”, ”Brættet”, havnen og diverse udsigtspunkter. Hvert sted rummer en særlig betydning for Ilulissat, og gemmer på historier om hvordan byen har udviklet sig, hvor den er i dag – og hvad den bevæger sig mod.

Erfarne guider vil være tilknyttet turen og de lader sig inspirere af jer som deltager, jeres spørgsmål og interesse, og sammen skaber I en unik tur.

Kajaktur – det klare vand – og dig der sejler ved isbjergenes hjem.

At sejle i kajak ”qajaat” ved Ilulissat Isfjord kombinerer fysisk aktivitet, mulighed for at forbinde sig med naturen, og opleve et af de mest spektakulære landskaber på jorden – og måske endda sejle tæt på hvaler.

Forestil jer, at sidde i en kajak, som er skabt til at manøvrere jer smidigt gennem de arktiske farvande. Vandet omkring jer er krystalklart og spejler det vidstrakte blå himmelhvælv. Når I glider fremad, er den eneste lyd, pagajen, der blidt skærer igennem vandoverfladen, og den svage knirken fra isbjerge, der langsomt bevæger sig i fjorden.

Ilulissat Isfjord er kendt for sine kolossale isbjerge, som udspringer af Sermeq Kujalleq gletsjeren. Isbjergene kan være enorme, nogle når højder, der svarer til flere etagers bygninger, og de flyder majestætisk gennem fjorden. Når man sejler i kajak, er det en unik mulighed for at komme tæt på disse gigantiske is-formationer, se deres utrolige former og opleve den dybe blå farve, der ofte findes i isens dybder.

Takket være veluddannede kajak-guider, moderne udstyr og den store fokus på sikkerhed, har du mulighed for, både nybegynder og erfaren roer, at ro kajak sikkert mellem isbjergene i Ilulissat Isfjord.
En erfaren guide fortæller om området, og I introduceres for historien om den originale kajak, som blev lavet af sælskind og træ, for mere end 4000 år siden.
Temperaturen i Ilulissat kan variere, og selv om sommeren kan det være køligt, især tæt på isen. Så det er ”et must” at klæde sig varmt på.

Sejltur til bygden Oqaatsut.

20 kilometer nord for Ilulissat ligger Oqaatsut, bygden med omkring 30 indbyggere. Navnet Oqaatsut betyder skarvene, og hentyder til de mange skarvfjelde, som ligger i området.
Lokalt kaldes bygden også Røde bugt, som henviser til blodet fra hvalerne, man igennem århundrede har trukket op på land netop her – og stadig gør i dag, men dog ikke på samme måde lever af i dag.

Sejlturen til Oqaatsut giver jer mulighed for at opleve isbjergene og det omkringliggende landskab, og både undervejs og ved destinationen er den betagende natur med som en følgesvend.

Midnatssol og smagen af Grønland.

Om sommeren kan I opleve midnatssolen, hvor dagslys hersker 24 timer i døgnet, og hvor landskabet bades i et gyldent lys. Om vinteren er her mulighed for at opleve det magiske nordlys, der danser over nattehimlen. Uanset årstiden, byder området på muligheder for vandreture, hvor naturen synes uberørt og måske endda observere dyrelivet, herunder hvaler, sæler og et rigt fugleliv.

Det kulturelle er også en del af besøget i Oqaatsut, med beretninger om inuitkulturen, hvordan kulturen er tilstedeværende i dag, og der er mulighed for et besøg i den lokale butik, eller at nyde et måltid i en af bygdens små hyggelige restauranter eller kaffesteder.

Med en guide kommer I forbi bygdens skole, kirke, fiskefabrikken og hører historien om Oqaatsut, som samfund og som tidligere hvalfangerby.

Synet af en gletsjer der kælver, storheden, og farvenuancerne i isen der smelter og uden varsel falder sammen – det glemmer jeg aldrig!
– Emilie, fotograf i Travel by Heart

 

Rejsen kan tilpasses efter jeres personlige ønsker. Kontakt os for at få et tilbud på rejsen.

Hotel Hvide Falk.