Skip to main content

Indlandsisen; den 3 kilometer tykke, massive overflade, is og sne – en af de mest ekstreme naturfænomener i verden – venter jer.

 Ved Indlandsisens skønhed, der strækker sig over størstedelen af Grønland, men hvor de færreste kommer, kan I under trygge forhold udforske, vandre, slå lejr og næste dag vågne op til et skue ud over isen.

 

indlandsisen

Pris pr. pers. fra:

  • Delt dobbeltværelse fra kr. 8.695.-
  • Enkeltværelse fra kr. 9.995.-

(Kontakt os for pris fra København)

Rejsen Indeholder:

  • Fly fra Nuuk til Kangerlussuaq Tur/Retur
  • Alle skatter og afgifter
  • Overnatning på Polar Lodge eller Old Camp
  • Morgenmad
  • Infomøde
  • 1 nat på Indlandsisen med guide
  • Fuld forplejning

Synet blæste mig bagover; tænk, at stå og kigge ud over Indlandsisen og se den side af Grønland, som kun et fåtal af mennesker får lov til at opleve.
-Frida, rejsende med Travel by Heart.

Indlandsisen.

Indlandsisen i Grønland er er den største iskappe på den nordlige halvkugle. Isen dækker omkring 1,7 millioner kvadratkilometer, hvilket udgør cirka 80% af Grønlands overflade. Isens tykkelse varierer og nogle steder er den helt op til 3 kilometer tyk. Trods Indlandsisens store areal er det langt fra en selvfølge, at os der bor i Grønland, oplever det skue, som det er at stå og se isen brede sig hvidt op mod den blåhvide himmel.

Camp og overnatning.

Ved Kangerlussuaq findes den eneste vej til Indlandsisen hvis man vil bevæge sig op på selve isen, og i et terrængående køretøj køres I til iskanten. Herfra venter jer en rask gåtur ind i ”stilhedens rige”, kun afbrudt af lyden af jeres vejrtrækning og en knirken fra sneen under fødderne.

Ankommet til jeres camp for natten slåes der telte op. Jeres guide hjælper jer løbende, og sammen laves der mad på blus (frysetørret, men det smager herligt med udsigt til vidderne). Når mørket falder på er de medbragte varme soveposer i teltene som ”et helle i natten.” Stjernehimlen er massiv i alt det sorte, og når morgenen gryr, er det overvældende at vågne op i campen, langt væk fra alting.

Fornemmelsen af at gå på is.

Næste dag skal I på en længere tur ind på Indlandsisen. Her kan isen kan være hård og glat, og overfladen variere fra næsten flad til stejl og kuperet. Jeres guide har medbragte stegjern, som spændes under jeres sko og I vil opleve hvordan jeres skridt på isen stabiliseres. På den måde kan I bevæge jer mere frit og udforske det omkringliggende område.

En erfaren guide er med jer under hele turen, og informerer om alt den nødvendige viden. Guiden kender til området, tager højde for naturforholdene på selve dagen, samt har alt det rette udstyr til at opholde sig på Indlandsisen. På vej ud til campen trækker I en pulk med jeres oppakning.

Rejsen kan tilpasses efter jeres personlige ønsker. Kontakt os for at få et tilbud på rejsen.
indlandsisen
indlandsisen

Emilie, fotograf i Travel by Heart.

kangerlussuaq

Bemærk / det med småt:

Vi gør opmærksom på, at alle vores rejser er med forbehold for ændringer, tastefejl – og at ændringer i priser, skatter og afgifter kan forekomme.