Skip to main content

Nuuk – kontrasternes by – med sit rige kulturliv af kunst, historie, arkitektur og en evigt nærværende natur som omkranser byen. 

Godthåbsfjorden fryser ikke til, hvorfor det er muligt året rundt at udforske vandet via båd, fiske og sejle i kajak.

De omkringliggende bjerge indbyder til utallige vandreture, og i sommermånederne kommer pukkelhvalerne hertil for at finde føde.

Rejsen kan indeholde:

    • Fly fra København (Tur/Retur)
    • Alle skatter og afgifter
    • 4 overnatninger /delt dobbeltværelse el. enkelt værelse, på HHE Express
    • Morgenmad
    • Wifi på hele hotellet

I mødet med Jer skræddersyr vi rejsen. Kontakt os og vi hjælper med at skabe den rejse som du drømmer om.

Indkvartering Nuuk.

Med et ophold på HHE Express bor I centralt og er i gåafstand til byens mange muligheder. Værelserne er med faciliteter såsom Wi-Fi, TV og eget badeværelse. Flere af værelserne har en imponerende udsigt over Nuuk og det omkringliggende landskab.
Hotellet har egne restauranter og barer, hvor I gæster kan smage alt fra de traditionelle grønlandske retter til det internationale køkken.

Inspiration til at opleve Nuuk:

Nationalmuseet

Kom tættere på Grønlands første mennesker og mærk historiens linje, der strækker sig op til menneskeheden i dag.
Et af højdepunkterne i museets samling er de berømte mumier og dragter fra Qilakitsoq i det nordvestlige Grønland. Derudover huser museet også den ældste og næsten komplet intakte skindbåd – Pearyland Umiaq, dateret tilbage til 1470’erne. Museet har også en stor samling af inuittransportmidler, herunder skindbåde og hundeslæder samt en fremtrædende kunst- og fotosamling.

Nuuk Kunstmuseum

At indfange og udtrykke det øjet ser og hjertet fornemmer i Grønland, i det store og i det små, og have respekt for, at ikke alt kan forklares, men skal elskes og fornemmes, kunne være tanken, da den gamle Adventistkirke i Nuuk 2005 blev omdannet til kunstmuseum.
Samlingen ligger vægt på at give stemme til de kunstnere, som kommer udefra og har et blik på Grønland, samt de lokale kunstnere i Grønland. Til sammen byder det på en imponerende samling af grønlandsk kunst og håndværk fra det 20. århundrede, og giver besøgende mulighed for at opleve samspillet mellem traditionelle og nye udtryksformer.

Mulighed for at se pukkelhvaler 

Pukkelhvaler besøger i sommermånederne Nuuk Fjord, som er 600 meter dyb og rig på fisk, hvilket giver et ideelt miljø for hvalerne til at finde føde. Det er forbudt at jage hvaler i Nuuk Fjord, hvilket tiltrækker hvalerne, og under beskyttelse kan de ernære sig uden risiko for jagt.

Svømmehallen Malik

I 2003 blev svømmehallen Malik skabt af Tegnestuen i Nuuk og KHRAS-arkitekter, og arkitekturen er et resultat af, at man ville skabe et sted hvor naturen og de indendørs vandaktiviteter harmonerer med hinanden. Navnet Malik betyder ”bølge” og svømmehallen kan udefra opfattes som en stor bølget tagform, som synes at vokse ud af landskabet med en storslået udsigt over fjorden.

Paddleboard

Det er en særlig følelse at tage tørdragten på og gøre sig klar til et eventyr i det arktiske vandlandskab og se ind på land fra et ”vand-perspektiv”. I Nuuk kan du prøve paddleboarding i den gamle kolonihavn, hvor du får alt udstyr til rådighed, inklusive tøj, pagaj og en personlig guide. Aktiviteten varer to timer og giver chance for at nyde udsigten og roen i det historiske område af byen. For dem, der ønsker det tilbydes der også ture, hvor du kan paddle blandt isbjerge dybt inde i Nuuk Fjorden, ledsaget af en guide på både SUP og fra en sikkerhedsbåd.

Katuaq, Nuuks Kulturhus

Midt i byens kerne genkender I Katuaq på sin bølgende facade, der er inspireret af det blafrende nordlys og isbjergenes dramatiske former, hvilket afspejles i dens bølgeformede facade af gyldne trælameller. Indenfor er en stor koncertsal, biografer, en café og udstillingsområder. Katuaq er et levende hus med en bred vifte af kulturelle aktiviteter, herunder koncerter, teater, dans, film og kunstudstillinger. Dets arkitektur og de kulturelle begivenheder, det huser, gør det til et must-see for enhver, der ønsker at opleve hjertet af Grønlands kulturelle liv.

Restaurant Qooqqut NUAN

Reastaurant Qooqqut Nuan tilbyder en “fang din egen fisk-oplevelse”, hvor du på en sejltur fisker, og kokkene herefter tilberede fisken, som du har fanget, til perfektion.

Nuuk Centeret og shopping

Nuuk Centeret huser en bred vifte af butikker, der spænder fra lokale specialbutikker til internationale mærker. Foruden detailbutikkerne indeholder Nuuk Centeret også servicevirksomheder som rejsebureauer, frisører og bankfilialer.
Et besøg i Nuuk Centeret tilbyder også spisesteder, hvor man kan smage både lokal og international mad, og ofte kan man finde kulturelle events som kunstudstillinger og musikoptrædener, der tilføjer en ekstra dimension til shoppingoplevelsen.

Kyststien i Nuuk (Boardwalk)

Kyststien i Nuuk snor sig langs kysten og tilbyder storslåede udsigter over fjorden, til de omkringliggende bjerge og det arktiske landskab. Undervejs kan man observere isbjerge, der stille driver forbi, og måske endda få øje på hvaler alt efter sæson. Hold også øje med fugle, rensdyr og arktiske ræve.
Kyststien er tilgængelig hele året og oplevelsen varierer markant med årstiderne. Om sommeren kan man nyde midnatssolen, der kaster et gyldent skær over landskabet, mens vinteren byder på muligheden for at opleve det magiske nordlys

Når havoverfladen pludselig brydes af det enorme dyr, som hvalen er, føler jeg hver gang taknemmelighed over at måtte opleve det. – Emilie, fotograf i Travel by Heart

Rejsen kan tilpasses efter jeres personlige ønsker. Kontakt os for at få et tilbud på rejsen.
Nuuk Boardwalk

“Kyststien”, Morten, erhvervsrejsende med Travel by Heart.

Når jeg er i Nuuk, starter jeg dagen på Nuuks Boardwalk. Der er noget storslået over at kunne se ud over byen, samtidig med at jeg er tæt på naturen.

Morten Bruhn, rejsende med Travel by Heart
paddleboard kolonihavn Nuuk
Marianne

Bemærk / det med småt:

Vi gør opmærksom på, at alle vores rejser er med forbehold for ændringer, tastefejl – og at ændringer i priser, skatter og afgifter kan forekomme.