Skip to main content

Oplev Sydgrønland med sit milde klima, de spejlblanke glitrende fjorde og de unikke grønne dale, hvor her gror arktisk timian, fjeldgrøn og porse.

Dalene ”skinner” med sine yndige skråninger, og vandreruterne i Sydgrønland er kendt for at lokke til den næste bjergryg.

Her kan I sejle i kajak, ride, køre ATV og fiske, hvor smeltevandet i elvene risler.

I vil kunne opleve landbrug, fårehold og voksende produktioner af grønlandske urter. Og sidst, men ikke mindst; Indlandsisen venter jer i Narsarsuaq.

Rejsetidspunkt: Sommer

10 sommerdage, med mulighed for forlængelse.

Rejsen indeholder:

 • Arctic Umiaq Line, liggeplads Nuuk – Qaqortoq, afgang tirsdag
 • 1 nat på Hotel Qaqortoq
 • Dagstur til de varme kilder / Uunartoq
 • Båd transfer Qaqortoq – Itilleq
 • Bagage transfer Itilleq – Igaliku
 • 3 nætter på Country Hotel med fælles faciliteter samt aftensmad
 • Bagage transfer Igaliku – Itilleq
 • Båd transfer Itilleq – Qassiarsuk
 • 1 nat på Illunguujuk Guesthouse i Qassiarsuk med fælles faciliteter
  • Madlavning på egen hånd
 • Bagage transfer Qassiarsuk – Tasiusaq
 • 2 nætter på Sermilik Guesthouse med fælles faciliteter
  • Inkl. mad
 • Bagage transfer Tasiusaq – Qassiarsuk
 • Båd transfer Qassiarsuk – Narsarsuaq
 • 1 nat på Hotel Narsarsuaq med fælles faciliteter
 • Morgenmad
 • Air Greenland Narsarsuaq – Nuuk, torsdag

I mødet med Jer skræddersyr vi rejsen. Kontakt os og vi hjælper med at skabe den rejse som du drømmer om.

Lad eventyret begynde – Sejlrute fra Nuuk – Qaqortoq,

Arctic Umiac Line er et passagerskib, som ligger til byer og bygderne, til de rejsende og til de lokale, for hvem skibet er et transportmiddel.

   Rejsen tager cirka halvandet døgn og I får liggeplads om bord, til at kunne sove og slappe af.

“Nogle spiller kort, andre ser film i salonen og nogle stykker spiller måske guitar. Der opstår på en måde et sammenhold blandt dem, som sejler med.” – Najârak´, rejsekonsulent i Travel by Heart og bosiddende i Sydgrønland.

Qaqortoq – uendelige vandreture, kunst og de lokale.

Qaqortoq, er med lidt under 3.000 indbyggere, Sydgrønlands største by. Området er ideelt til at vandre af de selv samme stier som områdets får benytter. Vegetationen her er andeledes frodig, end resten af Grønland, og træer, buske og urter synes meget nærværende på de mange vandreruter.

Vi anbefaler at se den permanente udstilling “Sten og Menneske”, hvor 18 nordiske kunstnere har skabt over 30 kunstværker, ved enten at hugge direkte ind i byens klipper og hårde granit, eller ind i stenblokke rundt omkring i byen og dens omegn.

  Overnatning ved de lokale landmænd, opleve fårehold, se systue med sælskind og besøge en landbrugsstation, som eksperimenter med at dyrke afgrøder under sub-arktiske forhold, er blot nogle af de mange muligheder, som venter jer her. Tag fat i os, og vi hjælper jer med at det arrangeres.

Dagstur til at bade i den varme kilde, omgivet af isfjelde på øen Uunartoq.

Uunartoq er kendt for at have Grønlands enste varme kilde og hvor vandtemperaturen er til at bade i. Varmt vand pibler op gennem sandet, kun få meter fra fjorden, og det er ganske forunderligt at stige ned i vandet med udsigt til isfjeldene. Øen ligger relativt isoleret, og her er en følelse af at være langt væk fra hverdagens travlhed, og med mulighed for også at udforske ruinerne af gamle nordbo bosteder, kan tiden på en måde her synes at gå i stå.

For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at medbringe passende beklædning, så som badetøj, håndklæder og varmt tøj til efter badet. Der er et lille hus/skur, hvor man kan klæde om.

Igaliku – det brusende vandfald, bade i elven og vandre til tops.

Måske er det følelsen af “at lande et godt sted”, som vores rejsende fortæller om, som gør Igaliku til et sted man gerne vil besøge igen og igen.
Med kun 30 indbyggere ligger bygden omkranset af fjeldene Illerfissalik og Sulussugutaasaa og området er udnævnt til et UNESCO verdens-område.
Her er rigdom i overflod af naturoplevelser. At bade i den store elv, opleve vandfald, bestige bjerge, besøge fårehold, ride, spise den lokale mad (og her er ingen myg, grundet de mange får) er blot noget af det som gør, at man nyder livet her.

Narsarsuaq,

har en lille lufthavn og kan synes at være porten til Sydgrønland. Bygden har med historie fra 2 Verdenskrig og Den kolde krig, museum, cafe-og restaurant, samt Blomsterdalen med orkideer og smeltevand i elven, samt isbjerge der flyder i fjorden, et væld af betydningsfulde muligheder for at se, smage og røre.

Indlandsisen, Narsarsuaq.

Fra Narsarsuaq kan I tage på tur og opleve Indlandsisen. Det er ikke muligt at betræde Indlandsisen, ved denne destination, da bræen er faldet sammen, men kan ses på afstand (og mærkes på kulden, som slår jer i møde).

   Kontakt os og lad os snakke om jeres muligheder for at opleve Indlandsisen. Vi har forskellige vandreruter og transportmuligheder, som enten forlænger eller afkorter turen, som tager højde for jeres fysik, tid og vejr-forhold.

På turen vil I opleve kysten af Grønland – og jo mere is, jo mere kommer den der "wow-effekt". – Elise Bruun, Travel by Heart.