Skip to main content

Med et ophold på Hotel Hvide Falk bor I ved den naturskønne beliggenhed Ilulissat Isfjord.

På en byvandring kommer I tæt på byens kultur og historie, og på snescootertur eller med en hundeslædetur vil I blive ført til fjerne områder og fantastiske udsigter.

I Oqaatsut, en lille fiskerbygd, får I indblik i det traditionelle grønlandske samfund, og med en sejltur til Ilulissat Isfjord venter mødet med de majestætiske isbjerge og mulighed for at spotte arter af hvaler, sæler og fugle.

Rejsetidspunkt: marts – april -maj

Rejsen indeholder:

 • Fly fra Nuuk til Ilulissat (Tur/Retur)
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer
 • Cityview, delt dobbeltværelse på Hotel Hvide Falk
 • Grønlandsk buffet
 • I vil opleve:
 • 28/3 Byvandring
 • 29/3 Snescooter eller hundeslæde-eventyr
 • 30/3 Oqaatsut dagstur eller aftentur, med enten sneskovandring eller is-fiskeri
 • Restaurantbesøg i H8
 • 31/3 Isfjordsejlads

I mødet med Jer skræddersyr vi rejsen. Kontakt os og vi hjælper med at skabe den rejse som du drømmer om.

Indkvartering – på et historisk Hotel.

Jeres ophold på Hotel Hvide Falk er med delt dobbeltværelse og med udsigt over byen. Hotellet har været – og er det stadig den dag i dag – et bindeled mellem det lokale samfund i Ilulissat og besøgende fra hele verden.

Byvandring, de tidlige inuitter og livet i dag.

På en guidet byvandring kommer I rundt og får fortalt om det historiske ”Hotel Hvide Falk”, ”Zions kirken”, ”Brættet”, havnen og diverse udsigtspunkter. Hvert sted rummer en særlig betydning for Ilulissat og gemmer på historier om, hvordan byen har udviklet sig, hvor den er i dag – og hvad den bevæger sig mod.

Erfarne guider vil være tilknyttet turen og de lader sig inspirere af jer som deltager, jeres spørgsmål og interesse – sammen skaber I en unik tur.

Snescooter – leg – ankomst til det uovertrufne.

Der er noget uovertruffet ved den frosne tundra, med vind i ansigtet og følelsen af at køre på frihed.

En tur på snescooter giver jer mulighed for at komme tæt på isfjordene og de massive is-formationer på nærmeste hold.
En af de største fordele (ud over at det er sjovt, adrenalinskabende og spændende) ved at køre snescooter er, at det giver adgang til at opleve områder i Grønland, der ellers ville være utilgængelige. Det forstår man først rigtigt, når man udforsker fjerne dale, krydser frosne søer, og måske endda støder på vilde dyr i deres naturlige habitat.
At ankomme til de talrige lokationer og udsigter over Diskobugten, i det enorme bagland og indlandsisen, er oplevelser, som vi hører fra vores gæster, er noget af det som man tager med sig hjem for altid.

Snescooterkørsel er en sikker aktivitet, når den udføres med en erfaren guide. I vil få en grundig instruktion og alt nødvendigt udstyr for at sikre en tryg og behagelig tur.

Hundeslædetur – langstrakte vidder- roen og den store natur.

Slædehunde er en integreret del af livet i Grønland, og på turen vil I på nærmeste hold opleve hvorfor de er kendt for både styrke og udholdenhed.

En erfaren slædekører vil være jeres guide under hele turen gennem de sneklædte vidder. I vil høre om hundenes evner til at trække tunge slæder over lange distancer, og hvorfor hundene trives i det kolde arktiske klima og foretrækker at leve udendørs.
At blive trukket af hundene, opleve deres sammenspil med slædekører, og køre gennem en natur, der er så stille og samtidig så larmende rå, er en oplevelse der sidder i hukommelsen lang tid efter at man har forladt sporene i sneen.

 Inden turen bliver I introduceret til hundelederne, der tager sig af hundene og hjælper jer med at forberede jer til turen i det sneklædte landskab. Turen starter fra udkanten af byen over de frosne søer og hvor de store fjelde er i baggrunden, og tager cirka 1-1,5 time. Vi anbefaler varmt tøj, særligt noget, der kan dække ansigtet.

Oqaatsut, en lille bygd, snesko-vandring eller is-fiskeri – du vælger selv.

* Turene er enten som dagstur med frokost, eller eftermiddagstur med aftensmad i Restaurant H8.

20 kilometer nord for Ilulissat ligger Oqaatsut, en bygd med omkring 30 indbyggere. Lokalt kaldes bygden Røde bugt, som henviser til blodet fra hvalerne, man igennem århundrede har trukket op på land netop her – og stadig gør i dag.

Jeres sejltur mod Oqaatsut starter i Ilulissat Havn. Undervejs vil I fra båden opleve det omkringliggende landsskab og isbjergenes vekslende former.
Er der is i havnen, når båden lægges til, vil I få oplevelsen med at gå over isen, for at komme i land.

Oqaatsut snesko-vandring – mærk friheden ved at holde balancen, de steder du ellers ikke kommer.

Fremme ved Restaurant H8 bliver får i snesko udleveret.  En eventyrlig vandring i fjeldet venter, for turen byder på de smukke udsigtspunkter i Disko Bugten, med kig til de drivende isbjerge, og undervejs vil I høre om livet i bygden, Oqaatsut.

Vandreturen varer cirka 1-1,5 time, hvorefter I vender tilbage til restaurant H8, hvor I kan slappe af, nyde udsigten, eller selv tage af sted for at undersøge området på egen hånd.

Oqaatsut is-fiskeri i den frostsne fjord.

En tålmodighedsprøve mellem menneske og natur; is-fiskeri er en metode der stadig bruges i dag. Det er en ældgammel måde, hvor man i en den tykke is borer hul -og det er næsten som at åbne et vindue til en skjult undervandsverden. Her, i det iskolde vand svømmer de store hellefisk, og som de grønlandske fangere stadig fisker efter.
I fanger med langline hvor man synker snøren ned i dybderne. Det kan føles som en sejr, hvis en hellefisk endelig bider på – tålmodigheden der bærer frugt, for det kan være koldt at stå stille, trods det varme tøj – og undervejs varmer vi os med kakao.

Turen varer cirka en time. Værterne ved Restaurant H8 hjælper med udstyret, som I iklæder jer for at kunne holde varmen – præcis som de grønlandske fangere.

*På dagsturen serveres der frokost i Restaurant H8, og aftenturen sluttes ligeledes af med et måltid i Restaurant H8, før vi igen bevæger os over isen til båden, som sejler tilbage til Ilulissat.

Om Restaurant H8 og smagen af grønlandske specialiteter

Her er lavloftet, på den hyggelige måde, men synet du ser ud over imens du spiser på en af Grønlands bedste bygd-restauranter er storslået. Den blå fjord har en skærende kontrast til de hvide isbjerge, og maden der serveres, er sammensat af kød og fisk fra den grønlandske natur, og her kæles for de grønlandske specialiteter.

Isfjorden – bjerge af is – og vandoverfladen der brydes af båden.  

For at kunne opleve Illussat Isfjord, som er stedet der bliver skabt flest isbjerge, er det en fordel at sejle ind i fjorden og ind mellem de kolossale isfjelde, og på den måde komme helt tæt på det fascinerende område af is.

Ilulissat Isfjord er et af de fineste eksempler i verden på en Isfjord. Fjorden er formet af den enorme Sermeq Kujalleq-gletsjer og er en af de mest aktive og hurtigste gletsjere på den nordlige halvkugle. At opleve fjorden er som at være øjenvidne til en af naturens mest bemærkelsesværdige fænomener – helt tæt på ser I gletsjernes dynamik, og dermed de processer, som former det arktiske landskab.
Uanset vejret er synet af de enorme isbjerge og deres nuancer fra dyb blå og dyb hvid, gnistrende og funklende, til skyggefuld, der konstant forandrer sig, en oplevelse.

En erfaren guide fortæller undervejs om området, isen og fjordens betydning, for både Grønland og resten af verden.

 

Kameraet kan ikke indfange indtrykket af det kæmpe isbjerg, som du netop sejler forbi, men din krop husker følelsen af, at læne nakken helt tilbage, for at kunne få hele synet med. Marianne, rejsende med Travel by Heart

Rejsen kan tilpasses efter jeres personlige ønsker. Kontakt os for at få et tilbud på rejsen.